Namib Race Blogs 2012

ALPER DALKILIC

14

Posts

Namib Race (2012) blog posts from ALPER DALKILIC

05 November 2012 02:25 am (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

86 km.lik uzun etap sonrasinda bir gun dinlenmis ve 3 Kasim Cumartesi gunu otobuslerle piramitlere dogru otobuslerle yol almistik. Her gun yaris baslarken ve sonrasinda aktive edilen  kartlarimiz uzun gun sonrasinda toplanmis, son gunu sembolik olarak kosacagimizi ogrenmistik. Kamptaki son gunumuz blog yazarak, dinlenerek gecti. Otobuslerle ciktiigmiz 3 saati asan yolculuktan sonra Kahire' nin yogun trafigi ve tozlu sokaklarinda piramitleri ilk kez siluet olarak gordugumde tuylerim diken diken oldu. Farkli bi finis bizi bekliyordu. 2 km.lik sembolik bir kosu ile basladik. Gobi bitiminde de yaptigim gibi TEMA' dan Elif Hanim' in verdigi TURK bayragini batonda tasiyarak kostum.  Video linkini asagida paylasiyorum.  

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ru1TjJ7hIRU 


Yol boyunca tezahuratlar esliginde finise egimli yoldan cikarak ulastik. Madalyami Elena' dan aldim.  Sonrasinda ise finis taki onunde fotograf cektirmek oldukca zordu Koreli ve Japonlar dolayisiyla. Finise ulasirken evlenme teklif pankarti ile gelenler, cocuk ve eslerinin fotograflari ile aglayarak ulasanlar vardi.  Pizza ve cola-bira ikrami da tek gecilmeyecek guzellikler arasindaydi. 

Uzuldugum bir nokta var ki, video ve fotograflardan da goreceksiniz piramitlerin kapali hava dolayisiyla kendilerini saklamalari oldu. Baska bir zaman diyerek goz kirpiyorlardi.  

Blogumu  okuyan,  bloguma yorum yazan, mesaj atan herkese cok cok tesekkurler. Daha once bahsettigim uzere isimleri asagida tek tek paylasiyorum, unuttugum varsa affola. 

Cumhur, Haluk, Ismet, Lutfi, Ozlem ve Julian, Emin, Sibel,Gozde, Murat, Galip, Pinar, Mustafa Abi, Esra, Feryal, Gokhan, Erdinc, Seval, Kayahan, Coskun, Cenk, TEMA VAKFI, Ozgul, Birben, Ogultarhan, Ozge, Cemil, Sahidin, Soner, Nazim, Halil, Ayla, Gurhan, Alim Abi

Antarktika' da gorusmek uzere vedalasmak ve sonrasinda yine yollara dusmek, yeni maceralar icin.  

Havalimaninda ise yine beni bekleyen Cumhur, Selim, Sibel, Asli ve Serra. Bir de koskoca TURK bayragimiz yanlarinda.  Yeni bir macera daha bitti, siradaki icin buyrunuz... 

ANTARKTIKA BLOG:
http://www.4deserts.com/blogs/ld_comptetior_blog.php?pid=MTgzOA==&blog=27

KlimaPlus-Mitsubishi Electric firmasina projem suresince beni destekledikleri icin her daim cok tesekkurler. 

 

 


http://www.tema.org.tr/web_14966-2_1/entitialfocus.aspx primary_id=4&target=categorial1&type=2&detail=single 


http://www.facebook.com/AlperDalkilic.One.Life.Live.It 

Comments: Total (1) comments

Emin BAYRAKTAR

Posted On: 08 Nov 2012 04:23 pm

Süper insan

03 November 2012 04:45 am (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

Yol boyu ne yazsam diye dusundum. Ekran basina gecince unuttuklarim oluyor. Keske kosarken kaydedebilsem kafamdan gecenleri. Bu sefer atlamadan yazmaya calisacagim.


Uzun gun oncesi tabi ki heyecanliydim ama cok da mutluydum, aylardir bekledigim gun kapiyi calmisti.artik tam zamaniydi ve start verildi. Oncu grup her zamanki gibi ipi kopardi ve gitti. Orta grup olarak bizler temkinli gidiyorduk. Kosabildigim kadar kosacak sonrasinda ise yuruyerek devam edecektim. Aynen bahsettigim gibi yaptim. Sahara diger collerden o kadar farkli ki… Her daim toprak ve de her an farkli bir zemine burunebiliyor. Her an her zemine donusebilen bir zemin… Diger kosularda rampa asagi inerken dersin, tamam iste zamanidir, hizlanirsin, sonrasinda bakarsin kum senin hizini kesmistir. Maraton kosan herkes surprizlere acik olmali, hele ultra kosanlar her an her seye hazirlikli olmali.


Uzun gun hakkinda yazilacak cok uzun seyler var aslinda, cok uzun yazmayacagim. Ses kayitlarinizi dinledim, ofis ve kalabalik ortamlardan siyrilmak icin baktim herkes ayni sessiz ortama kacmis. Genelde aklimiza orada parlak fikirler gelecegi dusunulurse fena fikir degil aslinda. Ses kayitlariniz icin tekrar cok tesekkurler, emeginize, nefesinize saglik. Bitmedi antarktika icin de ses kaydi isteyecegim. Hazir havalar sogumusken, blog sayesinde ogrendim havanin bozdugunu. Burada golge avcisi olduk, kendi golgemiz bile bizden kacar oldu. Golgeyi kadar mi arar insan? Bu duruma dusmemek icin TEMA’YA ydi.katkilarinizi bekliyorum, destekleriniz icin tesekkur ederim.


3. istasyonda Elena gorevliydi. Sonrasinda ise etaptaki isaretleri toplayacaklardi. Yaklasik 30 km civarinda gitti. Sonraki istasyondan sonra ciktigim kum tepecigi (DUNE) hayatim boyunca rastladigim en yuksegiydi. Fotograf ve video cekmesem bolca, icim rahat etmezdi. Buradan itibaren benimle GRAND SLAM yapacak olan Fransiz gazeteci Cecille ile devam ettim. Kendisinin web sayfasinda ve dergilerde kosu uzerine yazilari var. kosu boyunca katildigi yarislar uzerine konustuk. MDS benim icin Sahara sonrasinda kosulmaz bir marathondu ama Cecile kostugumuzdan daha da kolay oldugunu soyledi. Bu arada kendisine denemesi icin MDS canta gonderilmis ama memnun degildi. Hem kosup hem yazinca hem de malzemeye bedava ulasinca ne buyuk keyif oluyordur. Umuyorum TR.deki ureticiler de bizlere denememiz icin malzeme gonderirler, olur elbet bir gun. Inaniyorum zamani gelecek ve ultra maratonlar ulkemizde hakettigi yere ulasacak. Bakiye Duran ablamiz gibi yilmadan devam etmemiz lazim. Bayragi hep beraber tasiyacagiz ulkeden ulkeye, kitadan kitaya…


5. istasyonda sicak su destegi mevcuttu. Yol boyu kurdugum hayallerden biri de spaghetti ve parmesan peyniriydi. Yaptim ve nefis oldu. Parmesanlari da artik yerinden cikarma vakti gelmisti. 40 km.leri gecmis ve neredeyse yarilamistik uzun gunde. Ucsuz bucaksiz colde ondeki kosuculari nokta gibi goruyorduk. Yalniz olmadigimiza sevinirken nerelerde kosacagimizi gormek ve bilmek de korkutucu olabiliyordu bazen. Hava bir vakit kararinca flasorleri aktif hale getirdiler. Alin fenerlerimiz ve canta arkasinda kirmizi flasorler de calisir hale geldi. Kac bin, kac milyon adim attik hesabini bilemedim. Artik istasyonlarda soylenen km.leri topluyoruz kafamizda sonrasinda ne yaparizi dusunuyorduk. Son istasyona geldigimizde artik son 9.4 km icine girmistik. Istasyondakiler de farketmis olmalilar ki ne saka yapsalar neler soyleseler de artik biz hedefe kilitlenmis vaziyette finis cizgisini dusluyor ve baska bir sey dusunemiyorduk. Cabalari gerckten takdire sayan. Cecille gercekten saglam bir sporcu. Yil icinde katildigi maratonlari dusununce yasina gore oldukca iyi bir caba icinde. Kendisi de 4 colu bir sene icinde yapmayi planliyor. Olur ya misir icin vize alamazsa isi garantilemek icin MDS (Marathon De Sables) tamamlamis. Adim adim finise dogru ilerledigimizi biliyorduk ama neredeydi bu finis cizgisi? Isiklari gorduk ama sonrasinda yarim saatten fazla gitmek gerekiyordu. Kum her zamanki sungerimsi yapisini koruyor ve de yavaslatiyordu. Artik uzunca sure yapmadigimizi yapacak ve kosacaktik. FINIS cizgisini gormustuk, mutlu son ve GRAND SLAM icin yavas yavas adimlarimizi atiyorduk. Cecille’in 3.gunde yarisi birakan arkadasi da vardi bizi karsilayanlar arasinda. Artik bitmisti ve neler mi hissediyordum? Galiba sessizlik icindeyekn uzunca sordum kendime, sonra baska bir ses duydum, hadi ALPER hazirlan ve hemen uyu. 15 saatten biraz uzunca sure uzerimde kalan giysilerden kurtuldum. Bolca siviyi beraberinde parasetemol ve voltaren ile aldim. Tonlarca yuku baska nasil minimize edebilirdik? Sabah uyandigimda sanki yeni bir marathon kosacak kadar iyi hissediyordum kendimi. Yeni planlar olusmaya basladi bir anda. Huylu huyundan vazgecemiyor, bu arada sizleri de yeniyeni maceralera suruklemekten yilmadim.


Cumartesi sabahi uyanacak ve sembolik bir kosu yapacagiz. Hayatimda ilk kez piramitlere kosarak gidecek ve gorme sansina erisecegim.


Bu arada o kadar cok yazmak istiyorum ama sirada bekleyen diger yarismacilara da ekrani vermek durumundayim.


Yonca Tokbas, kitabini colde okumak buyuk keyifti benim icin. Sirtimda tasidigim her sey kadar bu kitap dir yaris cok degerli. Uzun gunde yazdiklarin aklima geldi. Neden uzun gun diye sordum kendime? Gerci yazdiklarim kitabi okumayanlar icin ne anlam ifade edebilir ama.. 20 Haziran gunu dogmusum ve ertesinde 21 Haziran en uzun gun olarak yasaniyor. Sonrasinda yaris numaram 24, toplami 6 eder, 2 senedir Likya Yolu Ultra Maratonu’nda 66 numara ile kosuyorum, ondan once katildigim bir yarista da verilen numara 66 idi. 3 ve katlari benim icin de onemli degerde.


Haluk, haberine sevindim. Cumhur, yiyeceklerimizi neden daha once soylemedin, daha hizli kosardim. J

Klimaplus-Mitsubishi Electric firmasina beni coller suresince destekledikleri icin sonsuz tesekkurlerimi sunmak isterim.


COLLERDE KOSALIM AMA COLLERDE YASAMAYALIM!

www.tema.org.tr ‘meseler yuva ariyor’ projesine destek olmak icin tiklayiniz.

www.facebook.com/klimaplus marathon suresince gelismeleri takip etmek icin.

www.facebook.com/alperdalkilic yakinda tum fotograflari yukleyecegim.


NOT: Cumartesi gunu kosu sonrasi otele geciyoruz, tum mesaj yazan herkese isimleri ile tesekkur edecegim, iyi ki varsiniz. Herkesi ozledim. Sevgilerimle. J

Comments: Total (4) comments

CENK TURAN

Posted On: 04 Nov 2012 12:31 pm

Tebrikler cigerim, gecmis olsun. Bitis videonu seyrettim az once elinde bayragimizla. Harikasin ! Kaldi bir :)

Mesut Ozdinc

Posted On: 03 Nov 2012 05:23 pm

Alper, Atakama, Gobi ve Son olarak Sahara, bu irade ve azimli calismayla eminim Antartika'yi da tamamlayacaksin. Seni cook tebrik ediyorum.

Kayahan TOREN

Posted On: 03 Nov 2012 12:09 pm

Alperim yeniden merhaba. Sıralamayı her açtığımda ortalarda bir yerde TÜRK BAYRAĞINI görmek gözlerimizi yaşartıyor. Yaptığın işin büyüklüğü ve azmin karşısında saygıyla eğiliyoruz.İyi ki varsın. Keşke orada olabilseydim ve davul nasıl çalınırmış gösterseydim diye geçiyor içimden :) Çaktırmadan su takviyesi de yapardım belki. Artık bitti, Antartika için çok az zaman kaldı, sabırsızlıkla bekliyoruz. Emeklerine sağlık, sağlıkla ve anılarla döneceğinden şüphem yok.Elenaya selam ve tebriklerimizi ilet. Sevgilerimle. Klima Plus Mitsubishi Electric e ve Tema vakfına ulrta camiası adına desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Sibel YAZICI

Posted On: 03 Nov 2012 09:38 am

Merhaba Alper..Azminin ve hakli başarinin mutlulugunu yasaman gercekten cok guzel..Bu son gununde,Antartika ile ilgili kurgulamalarin baslamistir..:)..Biz(en sesli cogunluk!),orada da yaninda olacagiz..:)..Hem kim basarinin yaninda olmak istemez ki..Zira,Alper demek,basari demek..tebrikler arkadasim..Duslerine sahip cikisini, tum insanlara bulastirman dilegimle..Bu arada,bu organizasyonlarla,dunyanin aslinda derine dogru genisleyen kucuk bir koy oldugunu farkediyoruz..!!..Statuler,diller,dinler ve diger belirleyiciler anlamini yitiriyor..Geride ve beride sadece insan olmak kaliyor..Elena'ya,sana ve tum sporculara selamlar..:)

31 October 2012 01:01 am (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

3. gun ve sona eren baska bir etap. Bugun daha da zor bir etap beklerken bir onceki gune gore daha keyifli bir kosuydu. 42.1 km kostuk, zaman zaman da yuruduk. Kosuda 4 ayri istasyon vardi. Ilk 2 istasyonda kostum sonrasindaki istasyonlara ise zaman zaman kosup yuruyerek ulastim. 4. ve son istasyon vardi ki inanin cok sicakti artik yeter gelsin dedik. Sonrasinda ise 8.9 km kaldi. Sicak, yorgunluk her seyi unutmustuk. Finis cizgisini 3 kisi bitirdik. Yanimda Guatemala’dan kadin sporcu ve Danimarka’dan cadir arkadasim vardi. Bir sonraki gun nasil ulasacagiz bakalim finise nasil ulasacagiz.

Cadirimizda Ingiltere, Avustralya ve Kore’den sporcular var. 

Bugun daha da uzun yazmak istiyordum ama kullandigim makinede defalarca silindi mesajim. Iki kez yazdim ama ucuncude artik tamam dedim. Kucucuk klavyede yazmak bir sure sonra zor geliyor. 

Bu seferlik kisa olacak blogum kusuruma bakmayin. Biraz once blog yazarken biri minik tabureden dustu. Her sey ultra seviyesinde, cybertent icin her sey ultra minik, kosulan mesafeler ise ultra uzun. Uzun gunu dusunmeden edemiyor kimse. Carsamba gunu 38 km kosacagiz. Persembe-Cuma gunleri blok olarak devam edecek. Toplamda 86 km kosacagiz uzun gunde. Bir ay oncesinde katildigim Likya Yolu Ultra Maratonu’nda da uzun gunde 86 km kosmustuk. Umuyorum yine karsinizda olacak bu ekrana yazacagim. 

Mesajlariniz icin cok cok tesekkurler. Eminim yarin yine sicak ve kumlu bir gunu geride birakacak ve size yazacagim. Gunun yemek yemek disinda en keyifli anlarindan biri. Yalanim olmasin kosu suresince sizing mesajlarinizla beraber bira ve pringles dusledim. Bitince kavusurum artik. 

Collerde olmami saglayan sponsorum KlimaPlus-Mitsubushi Electric firmasina cok tesekkur ederim. Ayrica her turlu deneyim ve malzeme paylasimi konusunda 

Tabi ki bu blogu okuyan ve sonrasinda mesaj yazacak olan sizlere: Mesajlarinizla finis cizgisine ulasacagim, bu konuda oldukca ciddiyim. 

COLLERDE KOSALIM AMA COLLERDE YASAMAYALIM. 

TEMA’ ya destekleriniz icin cok tesekkurler. Ayrintili bilgiyi www.tema.org.tr adresinden alabilirsiniz.

Comments: Total (26) comments

ISMET ERSOY

Posted On: 02 Nov 2012 04:30 pm

Alper, uzun etap basarini e-mail ile aldim. tebrikler, gercekten bekledigimiz gibi sonuclanmis. ofistekilerle de paylastim. herkesin tekrar cok selamlari var. ofise bir an once gelmeni ve detayli kosu anilarini bekliyoruz :) selamlar

Emin BAYRAKTAR

Posted On: 02 Nov 2012 04:18 pm

kardesım Gozun aydın uzun etap bıttı sanırım bu saatlerde senı tum Turkıye canıgonulden kutluyar ve senınle gurur duyuyar ey Alper DALKILIC collere hayat veren su veren ınsan gelmenı sabırsızlıkla beklıyoruz slogan bellı COLLERDE KOSALIM AMA COLLERDE YASAMAYALIM !!!!! hadı sımdı rahat rahat dınlen bol sıvı takvıyesı al aman sakatlanma Atacama senı beklıyor

lutfi cezairli

Posted On: 02 Nov 2012 02:04 pm

Dostum az once long day haberini iletti cumhur sabah saatlerinde sitede goremeyince biraz endise etmistim simdi endise yerini sevinc ve gurura birakti... helal olsun... son gunude ye bitir kutup ayilari gelmeden insallah...

Sibel YAZICI

Posted On: 02 Nov 2012 09:20 am

Neredesin?..Diger arkadaslar gibi ben de sayfayi surekli yeniliyorum ama yeni bir seslenise rastlayamiyorum..:(..Son kostugun etapın bir oncekiyle benzestigini,kendini tekrarlamayi sevmeyen bir adam olarak bu yuzden seslenmedigini umudediyorum..Bugun sahilde kosarken yuzum hep denize donuktu..Ve deniz her zamankinden daha piriltili ve içini tam olarak gosteriyordu..Denizin dibindeki taşlari ve yosunları gorebiliyordum..Tum bunlari neden yaziyorum..Az kaldi..İstanbul seni cagiriyor..:)..Elena ve cadirindaki dostlarina selamlar:)..(Bu arada,Colde aksam ve gece nasil oluyor,nasil geciyor merak ediyorum?)

Gözde Uysal

Posted On: 02 Nov 2012 06:58 am

Kardeş, sana burdan mesaj atılıyormuş... arada yazarım birşeyler. vay süper... takip ediyorum,aferin, güzel güzel git. Döndüğünde kutlama var. Elenaya selam

Emin BAYRAKTAR

Posted On: 02 Nov 2012 06:02 am

Kardesım haberlerını sabırsızlıkla beklıyoruz nerdesın cumaya namazamı gıttın :)) Allah kabul etsın blog u yenılıye yenılıye bır hal oldum F5 tusu kırıldı su basarılarını zor gunun sonundakı heyecanını yazılarını beklıyoruz tum Turkıye beklıyor hadı bıttı gozun aydın kardescıgım

murat dundar

Posted On: 01 Nov 2012 06:00 pm

iste orada bir turk var turk bayragini gururla tasiyan.merakla bekliyorum gelismeleri

Emin BAYRAKTAR

Posted On: 01 Nov 2012 04:26 pm

Haydı Alper Haydı Alper bıtırdın bravo ıste bu haberlerını sabırsızlıkla beklıyoruz cok az kaldı ve basardın bızım yerımıze Elena sana tezahurat edıyor sanırım Alper cok sanslısın mukemmel bır proje ıcın oralarda olman tum Turkıye yı gururlandırıyor bu gerceklestırdıgın projenın altında Alper DALKILIC yazıyor bır tarıh yazdın kardesım sponsorlarına bızde ayrı ayrı tesekkurlerımızı sunarız .Slogan bellı COLLERDE KOSALIM AMA COLLERDE YASAMAYALIM!!! ıste budur Alper DALKILIC

Galip Akkaya

Posted On: 01 Nov 2012 03:59 pm

haydı alper devam,kalbımız senınle kendıne dıkkat et.ıyı haberlerını beklıyoruz

Galip Akkaya

Posted On: 01 Nov 2012 03:58 pm

haydi alper devam,kalbimiz seninle kendine dikkat et.iyi haberlerini bekliyoruz

ISMET ERSOY

Posted On: 01 Nov 2012 03:06 pm

Alper, ben artik bu sitede gordugum Alper basarilarina cok alistim. Aslinda sadece burdaki degil baska zamanlardaki basarilarin da dahil. Zaten elini neye atsan sonunda hep bir basari hikayesi oluyor. :)) Ofisteki herkes seni cani gonulden destekliyor. Az once konustuk etap sonuclarini, herkes sonsuz dua gonderiyor sana. Sen zaten uçakla Misir'a gittigin an bizim icin Misir macerasi da basariyla tamamlanmisti. Biz senin Misir'i da basariyla adimlayacagindan eminsek suc senin. Bizi basarılara bu kadar alistirmayacaktin... :) Herkesin cok selami var. Cok sevgiler Basarilar birader :)

PINAR SATIOĞLU

Posted On: 01 Nov 2012 01:36 pm

Alper merhaba ,hergün blogu takip ediyoruz,herzamanki gibi çok iyi bir yarış çıkarıyorsun.Hakan ve ben Likya'da 4G parkurunda sıcaktan bolca şikayet etmiştik.Şimdi senin parkuru hayal etmek bile zor.Ama iradenle hergün finish çizgisine geliyorsun ,sana başarılar diliyoruz.Elena'ya selamlar .PINAR - HAKAN SATIOĞLU

Sibel YAZICI

Posted On: 01 Nov 2012 09:43 am

Yeniden merhaba Alper..Dusunce zenginligini sevdigini bildigimden bir kac farklı mantalite paylasacagım senle..Colde felsefe yapmak diyelim mi buna:))..Kosarken kullandigim bir yontemdir bu:imgeleme..Muhtemelen sen de yapiyorsundur..Onundeki fotografi okuyarak yol almak da diyebiliriz..Rotayı gordugun de,önce, lutfen nasil kosacagini zihninde canlandir..Bu yontemin performansı neredeyse %10 artirdigi söylenir bilim insanlarınca..Sahra'yi bir puzzle olarak dusun..Sen butunun bir parcasisin..Ondan ayrik degilsin..Oradayken,oraya ait ol lutfen..Bazen kum tanesi,bazen col bitkisi ve bazen de sen olarak..Zihnini hep canli ve dinamik tutmaya calis..Zira,zihnin canli olursa bedenin de canli olacaktir..(Bu yazismanin,yeraltindan notlar kitabini animsatmasindan korkmaya basladim..brrr!!!)..Sozun ozu;kos Alper kos..:)..(Sevgili Elena,zor olan senin isin..bekleyensin zira..)

Cumhur Bastuhan

Posted On: 31 Oct 2012 10:24 pm

Alperim 4. gunde bitti aslında super gidiyorsun :) dondugunde ci boorek ( Elena gibim yazdım ), kofte, piyaz, pide, manti Allah ne verdiyse :) bak dikkat ediyorsan buradan agzini sulandiriyorum ayni Likya'da oldugu gibi :) hayde kocum...

Ozlem ve Julian

Posted On: 31 Oct 2012 08:41 pm

Kendini yorgun hissettiginde ve doganin tum gucuyle seni zorladigini dusundugunde, bu kocaman ve kalabalik yeryuzunde ayricalikli bir % 0,0000002'nin icinde oldugunu hatirlayip yoluna devam et sevgili Alper. Sevgiler ve Elena'ya selamlar.

mustafa kiziltas

Posted On: 31 Oct 2012 05:52 pm

Canim Kardesim, oralarda olduguna sukret:)))) bayram sonu kopruyu aracla 5 saate gecmisler. sen 42k yı 7 saate colde:)))) sen oralarda kos. istanbulun yaninda sahara sana tatil gelir. Hadi celik yurek, finishde bayragınla görmek istiyoruz....

Haluk Akalın

Posted On: 31 Oct 2012 05:39 pm

Iyi gidiyosun Alper... Medar-i iftiharimizsin. Az kaldı bitecek ya da bitecek ....

Sibel YAZICI

Posted On: 31 Oct 2012 03:00 pm

Merhaba Alper..Bugun ogle yemeginde soyle bir diyolog icindeydim..;1. adam:..Ne kadar sicak..1.kadın:..Evet yaa,yagmur yagsa da serinlesek..2.Kadın:..Bir an once isyerine gecip,klimayi acalim..Son Kadın(ben):..Hey,buna sicak mi diyorsunuz siz..Adamın biri collerde kosturuyor..Hep ağız:..Hangi Adam?..Hala Son Kadın(ben):..Alper tabiki..:))..Evet, is arkadaşlarım benim seni tanıdıgım kadarınca taniyor artik seni Alper..:))..Selamlarini iletmekse bana düstü:)..Hala bir col bitkisine rastlamadin mi?..Yazilarini takip ediyorum ve o karsilasmayi bekliyorum..Elena'ya da yazmak istedim,ancak bloguna rastlayamadim:(..Tekrar yazismak uzere,gucun ve sansin bol olsun..

Esra YAZICI

Posted On: 31 Oct 2012 02:00 pm

Merhaba Alper, seni yürekten destekliyoruz. Başarıcağına dair inancımız sonsuz. Sevgiler.

Feryal Kalafatoglu

Posted On: 31 Oct 2012 01:46 pm

Alpercigim, Her gun takip ediyorum blogunu. Dondugunde fotograflarin esliginde bira ve pringles yeriz tum foto kulubu ile :) Herkesin cok sevgileri var. Dikkatli ol, cok sevgiler.

Feryal Kalafatoglu

Posted On: 31 Oct 2012 01:46 pm

Alpercigim, Her gun takip ediyorum blogunu. Dondugunde fotograflarin esliginde bira ve pringles yeriz tum foto kulubu ile :) Herkesin cok sevgileri var. Dikkatli ol, cok sevgiler.

gokhan atilgan

Posted On: 31 Oct 2012 01:36 pm

Firavunlara inat koÅŸ alper Gururumuzsun.

Emin BAYRAKTAR

Posted On: 31 Oct 2012 09:58 am

Kardes slm bu zorluklar bıtecek sımdı bol bol dınlen az kaldı bıttı sayılır sıvı tuketmeyı unutma kal saglıcakla

Erdinc Erol

Posted On: 31 Oct 2012 08:28 am

Cigerimo bu hayatta hersey helal sana :) ... colde kum gunes ve ruzgar ... cok uzun mesafeler.. mucadelen cok buyuk... amacin cok super... Allah zeval vermesin.. guc ve kudret versin... :))) dualarimiz hergun seninle. :)) Elenaya'da gonullu calismalarinda basarilar diliyorum.. ikinizede vatan topraklarindan sevgi ve selamlar. :)) cizgili sirtlan :)

Seval Dundar

Posted On: 31 Oct 2012 07:23 am

Merhaba Alper, attigin adimlarda biz de sana eslik ediyoruz, arada mesafeler olsa da yanindayiz :) Basaracagina inaniyoruz. Sevgiler

Erkal Hascan

Posted On: 31 Oct 2012 05:48 am

Alper merhaba, her gecen gun finish'e biraz daha yaklasiyorsun. Mental olarak zaten hepimizden daha iyi durumdasin, bu isin gerektirdigi fiziksel kondisyona da sahipsin. Haydi bir an once bitir su uzun gunu de gelince yine sunumunu dinleyelim :) Yazilarinin silinmemesi icin sana tavsiyem, yazini once notepad veya Word gibi bir editorde yaz, bitince tumunu kopyalayip bir seferde gonder. Boylece baglanti sorunlari nedeniyle kaybetmezsin. Sevgiler, Erkal

30 October 2012 01:19 am (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

Yazim belki de sonuna kadar okunmuyor diye hemen yazayim :) TURKCE karakter kullaninca sitede sorunsuz gozukuyor olabilir ama ben inanin mesajlarinizi okuyamiyorum. Burada sadece mail yazabiliyoruz offline konumda. Sonra uydu baglantisi ile gonderiliyor tum yazilanlar. Mesaj yazan herkese cok cok tesekkurler. :)
Haluk; blogumu paylastigin icin tesekkurler. Sen en iyisi blogun hepsini grupta paylasma; tadimlik paylas ki okuyanlar siteye girip yorum da yazsinlar. 
Kosuda ilk saatlerde aklimdaydi, yahu senede birkac kez (bu sene ucuncu oldu gerci) cole gidiyoruz; neden kimse yazmiyor, acaba ne yapmali, futbol oynasak colde eminim daha cok takipci olur diyordum. Eminim memleketteki tatiller dolayisiyla kimse ekran basina gecemedi, sali gunku mesai ile mesajlar yagmur gibi yagar. 
Isitilmis bir kum havuzundaydik bugun. Ilk 2.5 saat kosabildim ancak sonra kosabilmek ne mumkun. Kosu baslayali 11 saat olmus ama hala gelen kosucular var. Kirici parkurda bu kadar saat ayakta kalabilmek zor gercekten tebrik etmek lazim.Sahada gorev yapan jipler de artik kamp alanina donuyorlar. Hava karardi erken actigi gibi. Bugunku siralamam 38. Isterse 138 olsun. O kadar sicak ve surprizlerle dolu bir parkurdu ki. Son 8 km kaldigina seviniyorsun. Bir tepeden iniyorsun; sonra bakiyorsun ki her inisin cikisi vardir hesabi saglam bir cikis seni bekliyor. Cikarken de parkurun yarisinin kadigini gosteren tabele gozume carpiyor. Yahu diyorum yapilir mi?Zaten her gun maraton kosuyoruz.Tepedeyim ve kosucular nokta gibi gozukuyor, kamp alanini gosteriyorlar. Aman Allahim hala bitmiyor. MP3 player sarji bitti bitecek. ha gayret diyorum. Oldukca sicak bir gunde finise cok az kaldi. Finise geldigimi gosteren 2 flamayi goruyorum; onlar da kucuk bir tepede. Kucuk dedigime bakmayin, tum zemin kum olunca sunger uzerinde yurumek-kosmak gibi oluyor. Ne diyeyim yasamadan ne kadar anlatsam az ya da sahil kasabasinda, deniz kenarinda gidin kumlara, sirtinizda 10 kg agirliginda cantaniz ve gunes tam tepede, saatlerce dolanin. Caniniz bu surecte yemek yemek isterse yaninizda ne varsa onu yiyeceksiniz. Umarim sayimiz artar ve de bayragimiz cokca dalgalanir yurtdisinda etkinliklerde. Bu arada ultra maratoncu ablamiz, yolundan gittigimiz Bakiye DURAN ablamiz da Kalahari Colu Ultra Maratonu^nda kosuyor. Sizden ricam kendisi ne yapiyor, bana mesajinizda yazmak mumkun mu? Inaniyorum en guzel sekilde ulkemizi temsil ediyordur. Onumuzdeki sene neden Kalahari^de olmayalim. Bir dakika henuz daha yeni geldim cole ve baska col plani kurmak yok finis cizgisini goguslemeden. 
7 saatten fazla suren bugunku maceram sicaktan dolayi oldukca zor olsa da 2 kontrol noktasi disinda hic durmadim. Devamli kostum ve yurudum. Sali gunku etap daha da zorlu olacak ve hava daha da sicak olacak. Bugunku sicaklik tahmini olarak 38 dereceydi. Mataralardaki sular oldukca isinmis; buna sukur en azindan matarada su var. Olmamasini dusunemiyorum. Bugunku istasyonlar arasi mesafe min 10 km idi 11.6 km lere cikti. Sali gunku etapta max uzaklik 7-8 k. Bu da gosteriyor ki zorlu bir etapta olacagiz. 
Mesajlarinizi okuyor; yemek yiyor; sivi aliyor ve dinlenmeye calisiyorum. Her gun yeni bir gun. Yol boyunca sizlere neler yazsam diye dusunmek de km.lerimi hafifletiyor. Mesajlariniz o kadar degerli ki benim icin ne yazsam diye dusunerken kafami mesgul ediyor ve ayaklarim da beni bu surecte finise goturuyor. 
Yarini bitirirsek yariladik diyecegim ama 86 km.lik uzun gunu de dusunmeden edemiyorum. Persembe gunu basliyor ve ertesi gunun yarisina kadar deva ediyor. Ne kadar erken bitirirsen o kadar iyi dinleniyorsun.
Elena^ yi bugun 2. istasyinda gordum. Onlarin isi de gercekten zor, sabah erken saatte kamptn ayrildilar ve hala kampa donmediler. Colde hepsi ayri mesakkatli, kosmak ve gonullu olmak. Ancak her ikisini de siddetle tavsiye ediyorum. 
35 ayri ulkeden katilimcilarin olmasi ve bayragimizin dalgalanmasi, formada bayragi tasimak. Muthis bir duygu. Mesajlarinizla kosuyorum, mesajlarinizla yenilerini yaziyoru.
Mesaj yazan herkese tesekkurler, collerde olmami saglayan KlimaPlus-Mitsubishi Electric firmasina ve tum calisanlarina sonsuz tesekkurler. SOTKA ve PRFIT^deki tum calisanlara da sosyal mecra ve basili mecralardaki destekleri icin cok tesekkurler. TEMA yetkililerine de sevgilerimi iletiyorum. Mehmet OZEL Hocam, herkes gibi benim icin de ozelsin, sayende collerdeyim. Daim ol. :)
Anne, herkes bu senin haberin olup olmadigini soruyordu bana. Bu sefer de haberin vardi; digerlerinde de oldgu gibi. Bu sefer yanimda kurabiyelerin yok ama eminim Antarktika^da yanimda olacak. Ablama ve babama da kucak dolusu sevgiler. Hepinizi ozledim. 
Isbasi yapan herkese iyi calismalar, kolayliklar diliyorum. Kalin saglicakla.
Destegimiz TEMA^ya, benim de adimlarim. Sali gunu guzel haberlerle tekrar gorusmek umidiyle. 
Cumhur; keciler Likya^da ne yaptilar?
Haluk, mesajlarimi paylastigin icin tesekkurler.
Ofis arkadaslarima ve mesaj yazan, blogumu okuyan herkese sevgiler, selamlar. :) 
COLLERDE KOSALIM AMA COLLERDE YASAMAYALIM ! 

 
 
6

Comments: Total (11) comments

Coşkun sarıbaş

Posted On: 01 Nov 2012 04:17 am

Alper, okuyor muyum yoksa bende yarışıyor muyum farkında olmuyorum.

Emin BAYRAKTAR

Posted On: 31 Oct 2012 05:51 am

Kardesim ayagına kuvvet bu col maratonunda bloga gec yazdıgım ıcın kusura bakma:(( sen ne col ler atlattın sıcagı bosver bu sıcakları arayacaksın bırdahakı maratonun da artık gıtmıyor dedıgın yerde aklına herzaman COLLERDE KOSALIM AMA COLLERDE YASAMAYALIM ! getır bu soz ayaklarını canlandırır .bız burda olsak bıle Elena oralarda belkı kontrol noktasında belkı fınıste senı karsılıyacak Elena ya slm kendıne ıyı bak sakatlanma bol sıvı tuket

Kayahan TOREN

Posted On: 30 Oct 2012 05:45 pm

Alperim cok icten ve samimi yazicak idim lakin pek kurumsal gordum blogu, bu sebeple en derin ve kalbi duygularla selamliyorum :)) Artik gazla degil kumla calisiyorsun bence. Cok fazla bir sey dememe gerek yok. Geregini yap kos gel, kummus,colmus nedir yani :) Sag salim donusunu bekliyoruz.Memlekette havalar sogudu tadini cikarmaya bak :)

Haluk Akalın

Posted On: 30 Oct 2012 03:33 pm

Ha gayret Alper. Bu da bitti. Sen sonrakilerin de hayalini kurmaya devam et bence. Bundan sonra mesajları tadımlık vericem...Bu arada Umut Venedik'te maratonu 3.35'te Yonca'da Venedik'teki ilk maratonunu 5.36 ile tamamladı. Haydi rastgele. :)

CENK TURAN

Posted On: 30 Oct 2012 01:38 pm

Cigerim Bakiye Abla 3.gun sonunda genel siralamada 10., kadinlarda ise 1 saat 5dk farkla 1. durumda ilerliyor :) 2 col bitmis, 3.nun 2 etabi bitmis, 86km uzun etap hikaye artik, 186 olsa da farketmez. Makasa sahip cik, tutun cole :)

TEMA Vakfı

Posted On: 30 Oct 2012 10:16 am

Alper Bey, umariz colde hava kosullari biraz daha iyilesmistir. Zorluklara ragmen hala baska collerde kosmanin planlamasini yapmakta oldugunuz bizim de gozumuzdan kacmadi:) Yasam anlamına gelen topragin degerine dikkat cekmek uzere TEMA icin verdiginiz mucadele cok kiymetli. Her zaman oldugu gibi ultra maratonu saglikle tamamlamaniz tek dilegimiz. Sevgiler, selamlar.

Birben Ogultarhan Seyyidoglu

Posted On: 30 Oct 2012 09:40 am

Yolunuz acik, gonlunuz ferah, sansiniz bol olsun!

Özgül Erdemli Mutlu

Posted On: 30 Oct 2012 08:26 am

Sevgili Alper, Dün Cumhuriyet bayramı kutlamaları sırasında seni düşündüm. Bizden binlerce km uzakta da olsan da aklımızdasın. TEMA ailesi olarak seninle gurur duyuyoruz! Rüzgar da, kum taneleri de, herşey senden yana olsun. Tüm iyi dileklerimiz seninle.. Sevgiler, Özgül

Özge Minare

Posted On: 30 Oct 2012 07:15 am

Alpercim selam, her defasinda yorum yazmasam da, maratonun baslamasiyla birlikte her gun girip bu blogu kontrol ediyorum. Seni hayranlikla takip ediyoruz, bunu bilesin. Simdi siralamaya baktigimda, 34. oldugunu gordum. Sonra kac kisi var bu maratonda, bir bakayim dedim. Gordum ki "next page" tusuna bircok kez basmam gerekiyor, katilimci sayisi oldukca yuksek. Siralamadaki yerin oldukca iyi. Zaten esas olan, orda olmak degil mi? Her daim destekciniz, bunu da basaracagina inancimiz sonsuz. Gece colde benim icin de yildizli gokyuzunu seyret tamam mi? :)

Cemil Boga

Posted On: 30 Oct 2012 03:44 am

Kolay gelsin.Kimbilir ne macerali bir kosu.

Cemil Boga

Posted On: 30 Oct 2012 03:42 am

Kolay gelsin.Kimbilir ne maceralı bir koşu..

29 October 2012 01:12 am (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

ILK GUN GERIDE KALDI.. CUMHURIYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...

Onlarca km toprakta kostuktan sonra geldim yine bilgisayarin basina. Oldukca sicak bir gunu geride biraktik. Start verildikten sonra kendimizi bir anda kum tepeciklerini cikarken bulduk. Yurumuyi birakin kosuyorduk, uzun sure kosarak devam ettim bugun. Hava giderek isinmadan kosabildigim kadar kosmayi planliyordum. Son 10-12 km.yi yuruyerek bitirdim. Gevsek toprak zemin bu kadar kosmama izin verdi. Son km.lerde Elena da jipiyle devriye geziyordu. Gormek moral veriyordu. Bugun onlarca kisiye jiple golge yapmislar, kum ve sicak bu maratonda oldukca zorlayici faktorler. Hic golge yok, herhangi bitki ortusune rastlamadigimizi soyleyebilirsem nasil bir gunese maruz kaldigimizi soyleyebilirim. Burada onemli olan beslenme, dinlenme, yeterli sivi alimi, baska caremiz yok. Her gun yeni bir gune uyanmak, 10 kg cantayi sirtlanmak, isaretleri takip etmek, beslenmeni saglamak, hepsini yonetmek ve bitis cizgisini goguslemek. Bambaska bir duygu. Iste bunu seviyorum.
Mert ve Ilgaz; bugun maratonun son km.lerinde podcastinizin 34. bolumunu dinliyordum. Programiniza konuk oldugumda demistim hatirlarsaniz dinledigimi, bitis cizgisine ulasmaya cabalarken destek oldu sesiniz. Mesajlariniz icin cok tesekkur ederim, daha once Gobi^ye beraber gittigimiz Alicem ve Mustafa Abi, yasadiklarimi sizler de birebir deneyimlediginiz icin neler yasadigimi cok iyi tahmin ediyorsunuzdur. Farkli bir zemin, farkli bir cografya, Dunyanin en buyuk colunde kum tanelerinin uzerinde bir kum tanesi gibiyiz. Kumlarin ruzgarda savarulmasi gibi bu ruzgar da bizi her gun finis cizgisine surukluyor. Temennim her gun sonunda yazabilmek ve sizlerden mesajlari alabilmek. mesajlarimizdalutfen TURKCE karakter kullanmayalim.
29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. Bu gunde bayrakla kosmak isterdim ama tirmanacagimiz kum tepecikleri derken bu hedefimi yarisin son gunune erteledim. TEMA^dan Elif Hanim^in verdigi devasa bayragimla GOBI^de oldugu gibi batonuma takarak kosacagim. TEMA^nin MESELER YUVA ARIYOR PROJESIne desteklerinizi bekliyorum. Simdiden tesekkurler hepinize. 
KlimaPlus-Mitsubishi Electric; sizler sayesinde coller adim attim, kosmaya devam ediyorum, Dunyanin farkli kitalarinda. KlimaPlus^tan herkese sonsuz tesekkur ve sevgilerimi iletiyorum. 
Pazartesi gunu yeni bir col macerasi ile col gunluklerinde bulusmak umidiyle. Mesajlariniz elbette benim ekran basina gecmemi kolaylastiriyor.
Bugun gordum ki; golgesinde kalacak bir agac bile yok. TEMA icin destekleriniz icin tesekkurler. COLLERDE KOSALIM AMA COLLERDE YASAMAYALIM. 
Sevgiyle, saglicakla kalin.

Comments: Total (11) comments

Nergis Kul

Posted On: 09 Nov 2012 09:03 am

Alper Bey başarılar ve iyi günler diliyorum... 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun...Teşekkürler.

huseyin ciftci

Posted On: 07 Nov 2012 03:33 pm

tebrik ediyorum, onemli olan katılmak ve bitirmektir. başarılarının devamını diliyorum.

sahidin aydemir

Posted On: 02 Nov 2012 02:39 pm

alper kardesim haberlerini aldıkca sevindim basarılarının daim olsun bunuda basaracaksın allaha emanet ol selamlar

Emin BAYRAKTAR

Posted On: 30 Oct 2012 03:28 pm

Alper Kos Kos sana güveniyoruz

mustafa kızıltas

Posted On: 29 Oct 2012 10:12 pm

Alperim, oncelikle cumhuriyet bayramini kutlarim. iki etabı bitirmisin, hedefin finishde bayragi batonun ucunda dalgalandirarak bitirmen... O ani merakla bekliyorum. sevgilerimle.. Elenaya selam....

Ozlem ve Julian

Posted On: 29 Oct 2012 07:04 pm

Alper, her adimin bize ilham oluyor. Sen orda kosarken, biz burdan "hadi Alper hadi Alper!" diye bagiriyoruz, duyuyor musun? Sevgilerimizle, Ozlem & Julian

soner sarıhan

Posted On: 29 Oct 2012 04:21 pm

Alper, Dunya belkide dev bir kum saatidir. Simdiden finiste o bayragi goruyoruz batonunun ucunda. Dedim ya sen bunu zaten yaptin, Antartikayi bile. Dejavu yasayip kendimizde gormemiz gerekiyor sadece. Kum saati akarken, her tanenin dususunu dolu dolu yasamak. Bunu sahra da yapmak ve yanından Elana'nin gecmesi. :-) Harika.

murat dundar

Posted On: 29 Oct 2012 10:29 am

Haydi bakalim sunumada az kaldi o zaman:-)tebrikler alper hocam.cumhuriyet bayramin da kutlu olsun

Haluk Akalın

Posted On: 29 Oct 2012 09:45 am

Çok iyi başlamışsın Alper,tebrikler.Süper gidiyosun. Ali Usta'ya haber saldım sana dönüşte 12 tane lahmacun, 5 tane Denizli cıvıklısı hazırlayacak. :)

cumhur bastuhan

Posted On: 29 Oct 2012 08:58 am

Alperim guzel baslamissin cok sevindik, bizde likya donusunde yoldayiz. elena suprizi yapti yine sana cok moral olur :) tum ekibin selamlari var...

CENK TURAN

Posted On: 29 Oct 2012 07:55 am

Bre cigerim pek hizli gelmissin bitiÅŸe, sakin ol kuzum :) Harika baslangic, yormayasin fazla kendini. Elena'ya da cok selam. Senin de Cumhuriyet Bayramin kutlu mutlu olsun. Kal saglicakla.

28 October 2012 12:50 pm (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

Artik col topragina ayak bastik. 3 saatten fazla suren yolculuk ve inanilmaz bir yerdeki kamp alanina ulastik. Yemek ve kampa yerlesme derken kendimi yine buldum minik tabure uzerinde minik bilgisayarda yazarken. Elena da son anda katilmaya karar verdi ama gonullu olarak. Baska cadirlari ve baska maceralari yasiyor olacagiz. Sanirim Yonca Tokbas`in `colde tek basina` yazisi kendisini de etkilemis olacak ki colde olmak istedi. Pazartesi gunu bizi finis cizgisinde bekliyor olacak. Ayrica bir hafta sonunda tekrar finiste bekleyecegini biliyorum. Gobi`de TURK bayragimizla ulastigim gibi ayni sekilde planim var son gun.

Katilimcilar arasinda en cok Koreli yarismaci mevcut. Cadirimizda da her zamanki samimi tavirlari ile karsiladilar beni. Oldukca sanslilar, ben ulkeden tek katilimci olarak gelirken 19 yasindaki kardesi ile gelen sansli Koreliler de var. J

Sabah 04:30`da uyanacak, 06:30`daki brifing sonrasinda 07:00 itibariyle baslayacagiz ultra marathon yasamina. Her daim oldugu gibi ilk adimlari amadan bu heyecan gecmek bilmiyor. Baslangic cizgisinde olunca sunu da hissediyorum ve biliyorum: yasanan onca seyden sonra bu cizgide sagsalim olabilmek buyuk mutluluk. Yolu yariladik demektir.

Pazar gunu, yarisin ilk gununden sonra sizin mesajlarinizla tekrar bulusmak umidiyle.

OUT OF OFFICE ASISTANT: 28 Ekim-3 Kasim tarihleri arasinda ofis ve Turkiye disinda olacagim. Bana ulasmak ve benim hakkimda bilgi almak icin blogu ziyaret edebilir, bloga mesaj atabilirsiniz. Tesekkurler.

Eminim col denizindeki ilk gunden yazacak, paylasacak cok animiz olacak. Sicakligin min 35 derece olacagi 50 derecelere cikacagi soyleniyor. Onceki katildigim coller olan GOBI ve ATAKAMA gibi 3000 m.lerde olmayacagiz ama farkli olarak kum zemin oldukca yavaslatacak bizleri, ustelik kum tepeleri de var tirmanmayi bekleyen. J

NOT: Elena`ya da mesaj atabilirsiniz. Listede ismi henuz gozukmese de yarin eklenmis olacak. Herkese cok selami var.

Comments: Total (4) comments

Sibel Yazıcı

Posted On: 28 Oct 2012 07:58 pm

Merhaba, çöldeki adam!..Şaşkın ve rahat bir çöl koşusu diliyorum..Koşarken,çöldeki tepeciklerin kenarlarında çöl çiçeklerine rastlamanı diliyorum..Ki, her biri gülümseyerek etraflarında iki kez dönülmeyi içeren bir şöleni hakediyor:)..En zorlandığın zamanlarda,sana güç veren seraplarının olmasını ve yarışı,düş mü gerçek mi anlamadan bitirmeni diliyorum..:)..

Haluk Akalın

Posted On: 28 Oct 2012 06:49 pm

Ayakkabılarının altında adım yazılı ve sen Sahara'dasın. Daha ne isterim...Umarım 1 dolar sana bol şans getirir... Buradan yazmak yerine orada olmak vardı şimdi... Sağlıkla, güzel anılarla anın tadını çıkart...Takip ediliyorsun. Kocaman sevgiler ve en iyi dileklerimle...

Galip Akkaya

Posted On: 28 Oct 2012 03:45 pm

hadi bakalım ayakların düze bassın kardeşim : ) heyecanla takip edicem... sağlıkla bitir inşallah

soner sarıhan

Posted On: 28 Oct 2012 08:29 am

Gunaydin Alper, Sabah ilk adimlarina eslik etmek icin Iznik golunde kostum. Gol / Col gülümseyip duruyorum o saatten beri. İyi haberlerini bekliyoruz...

27 October 2012 09:42 am (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

Herkese merhaba, IYI BAYRAMLAR. BEN DE BAYRAMLIKLARIMI GIYDIM :) Malzemeler, kontoller her sey tamam artik. Yerel saat 13:30 itibariyle 4 saat surecek yolculugumuza cikacagiz. Misir TR' den 1 saat geride. Bu aksam colde cadirimizde kalacagiz. Sonraki sabah 04:00' te uyanip hazirliklara baslayacak, 06:30' daki briifngi dinleyecek ve sonrasinda da 07:00' de acilisi yapacagiz. Yol notlarini aldik: *1.GUN: SOUTHERN LAKE: 37.2 KM / *2.GUN: DESERT DOOR: 41.6 KM / *3.GUN: SEA OF SAND: 42.1 KM / *4.GUN: CASTLE IN THE SAND: 38.3 KM / * 5-6.GUN BLOK (PERSEMBE GUNU BASLIYOR): 86.3 KM / * 7.GUN: LAKE QARAN: MESAFE BILGISI YOK. :) Cole ayak basinca oradaki cybertent ten de yazacagim. Yorumlarinizi, mesajlarinizi bekliyor olacagim. Bu surecte herkese destekleri icin cok tesekkurler. :) NOT: SIFRE COZUCU OLMAMAM ICIN LUTFEN TR KARAKTER KULLANMAYALIM. :)

Comments: Total (9) comments

nazim yaman

Posted On: 01 Nov 2012 08:17 am

Pravo Alper kardes, seni izliyoruz, dinliyoruz, ornek gosteriyoruz, ne mutlu sana ve bize ki bu kadar ekip icinde bizi- dogayi temsil etmen ile yasamin aslinda hem basit hemde zor oldugunu dusundurdun beynine ayaklarına ve yuregine saglık biz Orta asyadan kalkip Anadolu'ya yurumus bir neslin evlatlarıyız,senin ayaklainin altinda col zaten ezilmis kum olmus ... yuregimiz seninle az kaldi.. sevgiler nazim Yaman

halil aktan

Posted On: 27 Oct 2012 09:16 pm

Alper kardeş ne güzeldir adammın attığı adımların boşa gitmemesi, ne güzeldir adam gibi adamdan merhaba kelimesi duymak, ne güzeldir omuzda Türk Bayrağıyla amacına ulaşmak. seninde bayramın canı gönülden kutlu olsun. final tadını umarım şimdiden yüreğinde yaşarsın...

mustafa kiziltas

Posted On: 27 Oct 2012 08:48 pm

Canım kardeşim, şu anda en deneyimli ultracısın, bu mesafeleri defalarca koştun. koşunun keyifini çıkar:))) keşke beraber olup akşamları çadırda yarım kalmış sohbetlerimize devam edebiseydik... ama katılsaydım o yemeklerden!!! taşımazdım:))) tortellini makarna taşırdım....Pony'e tembihledim arada bir sana kıyak yapacak... başaracağından eminim...

Cenk Turan

Posted On: 27 Oct 2012 06:25 pm

Cigerim konustugumuz uzere cogu bitti azi kaldi. Elena'nin gelmesi de harika olmus. Etiketleri kesmeyi unutma:) Kolay gele

ayla ergül

Posted On: 27 Oct 2012 05:24 pm

Alper'cim,, İdolüm sevgili arkadaşım.. ayakkalarına kuvvet manevi olarak hep yanındayım. bayram çocukları gibi sevinçle takipteyim senin azminin.. sevgiler.

Gurhan Akdag

Posted On: 27 Oct 2012 01:39 pm

Selam Alper, sana kolayliklar diliyorum. Bizim hayallerimizin yerine de kos... Bu arada Korelilerin fazlaligi dikkatimi cekti. Hem de asiret olarak kosuyorlar herhalde :) Kim ve Choi asiretlerine dikkat... Hatta onlari kandir da seneye LYUM'a gelsinler, UM neymis gorsunler...:) Sevgiler...

kayahan toren

Posted On: 27 Oct 2012 11:00 am

Alperim cigerim,colun acik olsun.Bak yine gaza geldim bugun 70 dak yuru-kos antrenman yaptim.( sirf sen mutlu ol diye :) elenaya selam,bize tuyo getirsin bol bol,olmadi seneye icin bana kulis yapsin yer ayirtsin :) sevgiler,optum cok

alim kucukpehlivan

Posted On: 27 Oct 2012 10:53 am

Alper... Halledersin ! Ayaklarina bacaklarina kuvvet... Elena iyi olmus.. cok yalniz hissedecektin sevgiler !

soner sarıhan

Posted On: 27 Oct 2012 09:53 am

Hayallerini gerceklestiriyor olmaktan daha buyuk bayram var mi ? Yarin sabah seninle kalkip ilk adimlarina eslik edeceğim.

25 October 2012 04:12 am (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

SON 2 GUN: Misir' dan merhaba, Cifte kavrulmus tadinda yasayacagimiz cifte bayramlari kutlamak istedim oncelikle. Sabah henuz gun agarmadan Elena ve Cumhur ile havalimanina ulastik. 6:45' te kalkan ucagima beni ugurladilar. Ucaga bindikten sonra dinlenmeye baslayacagimi biliyordum. Mikro ucak yemeklerinin hepsini silip supurdukten sonra uykuya dalmisim. Mikro duzeydeki ucak yemeklerini ULTRA MARATONlardaki yemeklere cok benzetirim. Daracik alana yiyecekleri yerlestirmeniz gereklidir ve de mideler o yemeklerle doymalidir. Ondandir ki ultra maratonlarda oldukca hesap, kitap, faydalanilmasi gereken deneyimler vardir. Yemekten sonra oyle bir uyumusum ta ki yanimdaki Cinli teyzenin her zamanki vatandaslari gibi elindeki fotograf makinesi ile camin dibine yanasmasina kadar. Cektigi karelere bakinca camdaki lekelerden dolayi hic de iyi kareler yakalayamadigini beraberce gormus olduk. Ucak cok da kalabalik degildi. Kahire Havalimani' na ucagimiz inerken kaptanin disaridaki sicaklik sozlerine dikkat kesildim hemen: 22 derece. Maraton amaciyla sehirde kalmayacagimiz icin benim icin cok da onemli degil. Sadece bugun (persembe) ve cuma gunu oteldeyiz. Sonrasinda malzeme kontrolleri tamamlanacak , cumartesi

Comments: Total (5) comments

Coşkun sarıbaş

Posted On: 27 Oct 2012 04:20 am

Sevgili Alper, Günlüklerini büyük bir keyifle takip ediyor ve başarılar diliyorum.

ALPER DALKILIC

Posted On: 26 Oct 2012 08:25 pm

Soner merhaba, her daim senin mesajlarınla bir adım daha ileriye gidiyorum. BÜYÜK desteğin için çok teşekkürler.

ALPER DALKILIC

Posted On: 26 Oct 2012 08:08 pm

Hi Riitta, Thank you for your wishes. See you in Antarctica! :)

soner sarıhan

Posted On: 26 Oct 2012 07:52 am

Aksilik olmayacak merak etme sen. Hazırsın ve başlayıp bitireceksin. Grand Slami tamamladın zaten sadece dejavuyu yaşaman gerekiyor.

Riitta Hanninen

Posted On: 26 Oct 2012 07:40 am

Hi Alper, I need to improve my Turkish but just wanted to wish you good luck! Look forward to seeing you in Antarctica! Riitta

24 October 2012 12:51 pm (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

Maraton icin 3 gun, yolculuk icin 1 gunden az bir vakit kaldi. Artik hazirim diyebiliyorum. Ancak kim bilir ya da bundan eminim her an baska bir ihtiyac dogabilir.

Colde kosarken tozluk takabilmek icin ayakkabilara takilmasi gereken yapiskanli bantlar bugun tamamlandi. Ayakkabiciya ne kadar tesekkur ediyordum, hayatimi kurtardin diyordum. yapistirma olacak gibi degil, dikmek gerekiyor ve bu surec de onun icin mesakkatli olmus. Kirilan birkac igne ve degisen seker seviyesinden baska ayakkabicida her hangi bir problem yok. Projeden bahsedince o kadar sasirdi ki, gurur da duymadi degil. Bayragi dalgalandiracagim ve kosup gelecegim dedim kendisine. :) 

TEMA VAKFI yararina gerceklestirdigim proje icin:

http://www.tema.org.tr/SayfaBilesenleri/TemaHaberArsivi.aspx?id=413 

Cantamda benimle cole gelen malzemeler icin 

http://www.facebook.com/AlperDalkilic.One.Life.Live.It

adreslerini ziyaret edebilirsiniz.  

Biliyorum ki KlimaPlus-Mitsubishi Electric olmasa hayallerimi gerceklestiremeyecektim. 

Herkese cok tesekkurler. 

Comments: Total (0) comments

23 October 2012 09:42 am (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

36 ulke ve 140 yarismaci. Hepsi belli bir amac icin orada olacak. Kimisi nasil, nerede, ne icin, neden, artik ne vakit gibi sorulara yanit bulmak, kendini tanimak, kendini bulmak, sinirlarini tanimak, kimisi sosyal sorumluluk icin, kimisi baskas

Comments: Total (0) comments

22 October 2012 07:18 am (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

Gunler gunleri kovaliyor ve bir elin parmaklari kadar gun kaldi. Su gibi geciyor zaman. Su gibi akan zaman colde de cok degerli. 

Coldeki zamani kosmak disinda kitap okuyarak, dinlenerek, yeni kosucu arkadaslar edinmek için gecirecegim. Ayni zamanda sizlerden gelecek olan mesajlari da okuyacak, sizlere yazacak ve blog tutacagim. Ekran basinda kisitli zamanimiz var. Kosu suresince neler yazacagimi da dusunerek finise olan mesafeyi biraz daha kisaltabiliyorum. 

Henuz Turkiye’ den ayrilmak icin de vaktim var. Kullanacagim ayakkabiya takacagim col tozlugu icin yarin bir ayakkabiciya gidecegim. Hep derim, her sekilde hazirsan ve baslangic cizgisindeysen yarisi yarilamissindir. Malzemeye ulasmak zor, sonrasinda da yapilacaklar bitmiyor. Hepsi ayri deneyim elbette.  Deneyimler eklendikce ortaya cikacaklari ben de merak ve heyecanla bekliyorum. Zamana ihtiyacim var bu konuda.. 

Daha onceki bloglar icin:

*GOBI 2012 BLOGLAR*

http://www.4deserts.com/blogs/gm_comptetior_blog.php?page=1&pid=MTY4NA==&blog=24 

*ATACAMA 2012 BLOGLAR*
http://www.4deserts.com/blogs/ac_comptetior_blog.php?pid=MTUzNA==&blog=25 

*GOBI 2011 BLOGLAR* 
http://www.4deserts.com/blogs/gm_comptetior_blog.php?pid=MTIzNA==&m=6&blog=22 http://www.4deserts.com/blogs/gm_comptetior_blog.php?pid=MTIzNA==&blog=22 


http://www.facebook.com/AlperDalkilic.One.Life.Live.It

www.tema.org.tr

 

 

 

 

Comments: Total (0) comments

22 October 2012 02:27 am (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

Sabirsizlaniyor degilim. Sadece orada olmak, oranin havasini solumak istiyorum bir an once. Her daim saglik olduktan sonra ona da sira gelecek elbette. Yasam boyu yolculuk ve sirtina cantayi alip cikmaktan vazgecmeyecegiz. Tercihlerimiz bizleri yolculuklara surukluyor. Ozellikle bu hafta sonunu dostlarima, antrenmanlarima ve malzeme hazirligina ayirdim. Saglamlastirilan canta, col tozlugu icin saglamlastirilacak ayakkabi ve diger tum malzemeler hazir sayilir. Muzik de Erdinc' ten geldi colde kosmak icin. Ses kayitlarini almaya devam ediyorum. Elimde ses kayit cihazi dolasiyorum, karsilastigimiz zaman sizden her an isteyebilirim hazir olun. Simdi mi diye sormayin baska ne vakit olacak, zaman geldi catti bile. :) Bilmeyenler icin aciklayayim. Ses kayit cihazina aldigim ses kayitlariniz colde ilac gibi, su gibi oluyor. Serap gormekten daha da mutluluk veriyor. Ister 5 sn ister 5 dk, 30 sn, size kalmis, inanin o kadar degerli ki benim icin. 7 gun kalmis. Geri sayim devam ediyor. Yine bir farkla rahat koltugumdan yaziyorum. Ta ki minicik taburelerde col kumu uzerinde yazmaya baslayacagim iste o zaman "vakit tamamdir" diyecegim. Herkese iyi pazarlar. Ses kayitlariniz ile adimlarimi daha rahat atacagim. TEMA' nin "Meseler Yuva Ariyor" projesi icin sizler de 3464'e MARATON yazarak mesaj atarsaniz doga icin yeni bir adim atmis olacagiz hep beraber. Iyi pazarlar hepimize. 

* www.tema.org.tr  
** http://www.facebook.com/AlperDalkilic.One.Life.Live.It 

 

 

Comments: Total (2) comments

ALPER DALKILIC

Posted On: 21 Oct 2012 12:38 pm

Soner, cok guzel parca. Durma devam et dercesine, yerimde duramadim izlerken ve dinlerken. Tesekkurler paylasimin icin, listeme aldim simdiden.

soner sarıhan

Posted On: 21 Oct 2012 12:23 pm

http://www.youtube.com/watch?v=ul0XHBRUVpE Muzigin faydasi olur umarim.

22 October 2012 02:26 am (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

Bu kelimeleri yazarken evde gayet rahatim. Eminim 28 Ekim' de baslayan kosudan sonra bu rahatligi ozlemeyecegim ama hatirimda olacak ilk gun olmasi dolayisiyla. Simdiki fark rahat bir yerde yaziyor olmam. 28 Ekim' de ise kucucuk tabureden yaziyor olacagim. Kullanacagim bilgisayar da simdikinden farkli olmayacak. Ultra maraton, hafiflik derken hayatim da artik hafiflemeye basladi. Daha hafif, daha hizli, daha saglam malzemeler derken hayatimiz da ULTRALASMAYA basladi artik. Farkinda olmadan her sey bu duzlemde gidiyor, gitmek zorunda. Ilki Guney Amerika' daki Atakama Colu' nde Mart ayinda, sonraki Gobi Colu' nde Haziran ayinda ve simdiki de Dunyanin en buyuk colu olan Sahara' da kosulan col maratonlari konumuz. Aslinda ilk col maratonum icin 2011 yili Haziran ayinda katildigim Gobi Colu Ultra Maratonu diyebiliriz. Ilk heyecanlar, yasananlar, huzunler, tecrubeler hicbir seye degisilmez. Iyi ki gitmisim ve de bulasmisim col topragina. Bu surecteki destekcim KlimaPlus-Mitsubishi Electric olmasa inanin bir adim bile atamazdim. Ne desem ne yapsam az. Sponsorluklarini en iyi sekilde degerlendirerek bir sene icinde 4 colu bitirme plani icindeyim. Yolu yariladim bile. 25 Ekim' de yola cikacagim ve bayramda Misir' da olacagim. 28 Ekim-4 Kasim Sahara. Bu sefer Dünyanin en büyük colu. Sonrasinda sirada Antarktika var. Dunyanin bir ucuna yolculuk, aktarmalar ve bir günden fazla ucus saati ile. Bilet islemleri tamamdir. Inanin kosmak , yaris cizgisinde olmak, ipi goguslemek, madalyayi boynunda tasimak, ulke bayragini dalgalandirmak , sizlerle mesajlasmak kadar gitmeden once yapilan hazirlik ve organizasyonlar da ayri birer ultra maraton niteliginde. Her daim soylerim ne vakit start cizgisindeyiz yarisi yarilamisizdir. Her gun bu alana bir seyler yazacagim. Gunler birbirini kovalayacak ve Kahire' den devam edecegim, piramitlere kadar kosup gun be gun yazacagim. Onceki ultra maratonlarda oldugu gibi adimlarimi "Meseler Yuva Ariyor Projesi" için TEMA yararina atiyor olacagim. Eminim sizler de MARATON yazarak 3464' e kisa mesaj atarak destek olursunuz. Simdiden herkese cok cok tesekkurler. Kosan sadece ben degilim, cevremdeki onlarca, yuzlerce kisi. O kadar cok bahseder oldum, o kadar cok kisiye dokunur oldum ki, hepimiz artik birer ULTRAciyiz! :) Ilk adimi atmis oldum SAHARA icin. Zaten en onemlisi bu degil midir, "olacak, yapacagim, edecegim, bakariz, neden olmasin, tabi ki" lerin yan

Comments: Total (4) comments

soner sarıhan

Posted On: 19 Oct 2012 05:42 am

Enerjin bu sayfalardan tasip bize de bulasiyor. Bizi de ultralastiriyorsun. Hedeflerimizi yukseltmemizi saglayan senin gibi dostlarimiz oldugu icin ne kadar sansliyiz. Seneye bakacaksin ki baska arkadaslar ayni 4 lünün pesine dusmus. Blogunu okuyanlar kayaga baslamis, paten satin almis, doga sporlari magazasinda bot, bisiklet seciyor. Piramitler seni bekliyor...

Emin BAYRAKTAR

Posted On: 19 Oct 2012 05:00 am

Kos Alper Kos sana sonunakadar güveniyoruz

murat dundar

Posted On: 19 Oct 2012 04:10 am

Asla pes etmezsen asla kaybetmezsin i yasiyor yasatiyorsun alperim.basarilar

Cumhur Bastuhan

Posted On: 18 Oct 2012 10:33 pm

Alperim senin her zaman söyledigin gibi '' HER DAİM yanındayım/yanındayız...

22 October 2012 02:25 am (GMT+02:00) Athens, Beirut, Istanbul, Minsk

Yine bir is gunu sonrasinda yaziyorum evden. Mesajlariniz, simdiden desteklediginiz, verdiginiz moral icin hepinize tesekkurler. Malzemelerin hepsi tamamdir. Cumartesi gunu ayakkabiciya giderek aldigim Salomon S-LAB 4 ayakkabiya velcro bant diktirecegim. Col tozluklarini daha rahat takabilecegim boylece onceki collerde oldugu gibi. Ultra maratonlarda yorgun dusen cantamin omuz desteklerini de biraz daha kuvvetlendirecegim. En son Gobi Colu Ultrasi icin Cin' de cantayi guclendirmistim sokaktaki ayakkabi ustasina. Canta bir haftalik sure boyunca ort 9 kg agirligi ile bir sure sonra omuzlarda agrilara yol acabiliyor. Omuzlar da nasilsa alistilar artik. Sikayetim henuz yok, olmadi da. Gidecegim col gittigim diger collere nazaran bildigimiz col goruntulerini iceren kum colu. Eminim farkli bir psikoloji olacak. Kum colunde kosmak, ustelik daha sicakta ve bir yil icindeki diger ultralar sonrasinda tum senenin sende biraktiklari ile kosmak. Biliyorum ki ULTRA YASAM artik sardi beni. Sikayetim var mi, elbette yok. Ki katilacagim maraton bu seneki son ultra maraton degil. Istanbul' a geldikten 15 gun sonra tekrar yeni bir maraton icin yollara dusecegim. Bu sefer yolculugum Dunyanin obur ucuna Ushuaia' ya olacak. Oradan da ver elini gemiye, Antarktika' ya.. Antarktika oncesindeki Sahara goz kirpiyor ve cagrisina kulak vermek lazim. Malzeme hazirliklarindan bahsediyor olacagim bir sonraki yazimda. Iyi hafta sonlari herkese. Eylul ayi son haftasinda katildigim Likya Yolu Ultra Maratonu' na Cnn Turk' ten Fatih Turkmeoglu da programi icin gelmisti. Etaplardan biri sonrasindaki kampta cektikleri ve ULTRALASAN YASAMLAR icin:

 * http://tvarsivi.com/player.php?i=2012100419585 

 

** http://www.likyayoluultramaratonu.com
*** http://www.facebook.com/AlperDalkilic.One.Life.Live.It

 

*** Not: Sorunuz, oneriniz, degerlendirmeleriniz benim icin onemli. Mesaj ve yorumlarinizi beklerim. Tesekkurler.

Comments: Total (2) comments

ALPER DALKILIC

Posted On: 21 Oct 2012 12:25 pm

Soner merhaba, Sahara gercekten cok farkli bir macera olacak hepimiz icin. Kosan ve takip eden herkes icin. Merak ve heyecan grafigi gun gectikce artiyor. Bakalim neler olacak? :)

soner sarıhan

Posted On: 21 Oct 2012 12:14 pm

Google earth açıp şöyle bir baktım, her baktığımda olduğu gibi şaşırdım kaldım, Sahra'nın büyüklüğüne. Senin kararlılığın ve cesaretinde çok büyük. Hatta daha önce yazdığım gibi bize dahi bulaşıyor. bu sebeple sana güveniyoruz. En sıcaktan sonra, en soğuğa gitmek nasıl olacak merak içindeyiz.